Připravte si několik autentických japonských jídel dle těchto skvělých receptů
Nedávno přidali několik nových produktů, které jsou nezbytné pro přípravu autentických japonských jídel. Pokud vás tedy zajímá, jaké recepty můžete s těmito novými produkty připravit, nechte se inspirovat následujícími recepty.
Nigiri Sushi
Sushi je pravděpodobně nejznámější japonské jídlo. Pro přípravu sushi potřebujete nori řasy, rýžový ocet a samozřejmě rybu. Existuje mnoho různých variant sushi, ale my vám přinášíme základní recept na nigiri sushi:
Ingredience:
- 300 g sushi rýže
- 360 ml vody
- 60 ml rýžového octa
- 2 lžičky soli
- Nori řasy
- Ryba (losos, tuňák, makrela nebo jiná ryba dle vašeho výběru)
- Bambusová šňůrka
- Sojová omáčka
- Wasabi
Postup:
-
Sushi rýži dobře propláchněte vodou a nechte ji okapat.
-
Přidejte rýžovou směs a vodu do hrnce. Přiveďte k varu a poté snižte teplotu na minimum. Vařte pod pokličkou 20 minut.
-
Po 20 minutách odstraňte hrnec z tepla a nechte rýži odpočinout 10 minut.
-
V malé míse smíchejte rýžový ocet, sůl a cukr. Směs přidejte do rýže a jemně promíchejte.
-
Rybu nakrájejte na tenké plátky a osolte.
-
Vytvořte kuličky rýže o velikosti asi 2 cm a položte na ně plátek ryby.
-
Opatrně zakroužte nori řasu kolem nigiri sushi a připoutejte bambusovou šňůrkou.
-
Podávejte s sojovou omáčkou a wasabi.
Ramen
Ramen je populární jídlo, které se skládá z nudlové polévky a různých přísad. Pro přípravu ramenu potřebujete rýžové nudle, rybí omáčku a bambusové výhonky. Zde je návod na přípravu základního ramenu:
Ingredience:
- 250 g rýžových nudlí
- 600 ml vody
- 200 ml kokosového mléka
- 2 lžíce rybí omáčky
- 2 lžíce teriyaki omáčky
- 200 g bambusových výhonků
- Vaše oblíbené maso (vepřové, kuřecí, hovězí nebo tofu)
Postup:
-
Uvařte rýžové nudle dle návodu na obalu a odložte stranou.
-
V hrnci smíchejte vodu, kokosové mléko, rybí omáčku a teriyaki omáčku. Přiveďte k varu.
-
Nakrájejte vaše oblíbené maso na tenké plátky a přidejte do polévky spolu s bambusovými výhonky.
-
Vařte 5-7 minut, dokud se maso nezatáhne a výhonky nezměknou.
-
Přidejte vařené rýžové nudle do polévky a podávejte horké.
Sashimi
Sashimi je japonské jídlo, které se skládá z čerstvých plátků ryb a zeleniny. Pro přípravu sashimi potřebujete rybu a wasabi. Následující recept je velmi jednoduchý, ale chuťově skvělý:
Ingredience:
- Čerstvé ryby (losos, tuňák, makrela nebo jiná ryba dle vašeho výběru)
- Wasabi
- Sojová omáčka
Postup:
- Ryby důkladně omyjte a nakrájejte na tenké plátky.
- Na misku nastrouhejte čerstvý wasabi.
- Na talíři servírujte plátky ryb a doplňte je čerstvým wasabi a sojovou omáčkou.
Tyto tři recepty jsou skvělým způsobem, jak využít naše nové produkty v kuchyni. Sushi je jedním z nejoblíbenějších japonských jídel a ramen je vynikající volbou pro polévku, která vás zahřeje v chladných dnech. Sashimi je pak skvělou možností, jak si vychutnat čerstvé ryby s minimálními přísadami.