Připravte si několik autentických japonských jídel dle těchto skvělých receptů

Nedávno přidali několik nových produktů, které jsou nezbytné pro přípravu autentických japonských jídel. Pokud vás tedy zajímá, jaké recepty můžete s těmito novými produkty připravit, nechte se inspirovat následujícími recepty.

Nigiri Sushi

nigiri-sushi-set-with-salmon-tun 

Sushi je pravděpodobně nejznámější japonské jídlo. Pro přípravu sushi potřebujete nori řasy, rýžový ocet a samozřejmě rybu. Existuje mnoho různých variant sushi, ale my vám přinášíme základní recept na nigiri sushi:

Ingredience:

Postup:

  1. Sushi rýži dobře propláchněte vodou a nechte ji okapat.

  2. Přidejte rýžovou směs a vodu do hrnce. Přiveďte k varu a poté snižte teplotu na minimum. Vařte pod pokličkou 20 minut.

  3. Po 20 minutách odstraňte hrnec z tepla a nechte rýži odpočinout 10 minut.

  4. V malé míse smíchejte rýžový ocet, sůl a cukr. Směs přidejte do rýže a jemně promíchejte.

  5. Rybu nakrájejte na tenké plátky a osolte.

  6. Vytvořte kuličky rýže o velikosti asi 2 cm a položte na ně plátek ryby.

  7. Opatrně zakroužte nori řasu kolem nigiri sushi a připoutejte bambusovou šňůrkou.

  8. Podávejte s sojovou omáčkou a wasabi.

Ramen

spicy-red-soup-beef-noodle-bowl 

Ramen je populární jídlo, které se skládá z nudlové polévky a různých přísad. Pro přípravu ramenu potřebujete rýžové nudle, rybí omáčku a bambusové výhonky. Zde je návod na přípravu základního ramenu:

Ingredience:

Postup:

  1. Uvařte rýžové nudle dle návodu na obalu a odložte stranou.

  2. V hrnci smíchejte vodu, kokosové mléko, rybí omáčku a teriyaki omáčku. Přiveďte k varu.

  3. Nakrájejte vaše oblíbené maso na tenké plátky a přidejte do polévky spolu s bambusovými výhonky.

  4. Vařte 5-7 minut, dokud se maso nezatáhne a výhonky nezměknou.

  5. Přidejte vařené rýžové nudle do polévky a podávejte horké.

Sashimi

raw-fish-sushi-set-japanese-food 

Sashimi je japonské jídlo, které se skládá z čerstvých plátků ryb a zeleniny. Pro přípravu sashimi potřebujete rybu a wasabi. Následující recept je velmi jednoduchý, ale chuťově skvělý:

Ingredience:

Postup:

  1. Ryby důkladně omyjte a nakrájejte na tenké plátky.
  2. Na misku nastrouhejte čerstvý wasabi.
  3. Na talíři servírujte plátky ryb a doplňte je čerstvým wasabi a sojovou omáčkou.

Tyto tři recepty jsou skvělým způsobem, jak využít naše nové produkty v kuchyni. Sushi je jedním z nejoblíbenějších japonských jídel a ramen je vynikající volbou pro polévku, která vás zahřeje v chladných dnech. Sashimi je pak skvělou možností, jak si vychutnat čerstvé ryby s minimálními přísadami.

Může se hodit

Kategorie

Další články

5 min čtení

Recept na pořádně ohnivý nápoj...

Číst celý článek Číst celý článek
5 min čtení

Výsledky degustace vinařství Vladimír Tetur (únor 2025)

Číst celý článek Číst celý článek
5 min čtení

Účast v časopisu Wine & Degustation 10/24

Číst celý článek Číst celý článek
Posunout doleva
Posunujte do stran
Posunout doprava

Máte jakýkoliv dotaz?

Napsat dotaz

Buďte první, kdo se dozví o našich speciálních akcích, slevách a novinkách

Přihlášením souhlasíte se zpracováním osobních údajů, zasílání můžete kdykoliv odhlásit.