Aktuální informace o naší otevírací době přes svátky najdete ZDE. Přejeme Vám krásné a klidné Vánoce!

Zavřít
Připravte si několik autentických japonských jídel dle těchto skvělých receptů

Připravte si několik autentických japonských jídel dle těchto skvělých receptů

Nedávno přidali několik nových produktů, které jsou nezbytné pro přípravu autentických japonských jídel. Pokud vás tedy zajímá, jaké recepty můžete s těmito novými produkty připravit, nechte se inspirovat následujícími recepty.

Nigiri Sushi

nigiri-sushi-set-with-salmon-tun 

Sushi je pravděpodobně nejznámější japonské jídlo. Pro přípravu sushi potřebujete nori řasy, rýžový ocet a samozřejmě rybu. Existuje mnoho různých variant sushi, ale my vám přinášíme základní recept na nigiri sushi:

Ingredience:

Postup:

  1. Sushi rýži dobře propláchněte vodou a nechte ji okapat.

  2. Přidejte rýžovou směs a vodu do hrnce. Přiveďte k varu a poté snižte teplotu na minimum. Vařte pod pokličkou 20 minut.

  3. Po 20 minutách odstraňte hrnec z tepla a nechte rýži odpočinout 10 minut.

  4. V malé míse smíchejte rýžový ocet, sůl a cukr. Směs přidejte do rýže a jemně promíchejte.

  5. Rybu nakrájejte na tenké plátky a osolte.

  6. Vytvořte kuličky rýže o velikosti asi 2 cm a položte na ně plátek ryby.

  7. Opatrně zakroužte nori řasu kolem nigiri sushi a připoutejte bambusovou šňůrkou.

  8. Podávejte s sojovou omáčkou a wasabi.

Ramen

spicy-red-soup-beef-noodle-bowl 

Ramen je populární jídlo, které se skládá z nudlové polévky a různých přísad. Pro přípravu ramenu potřebujete rýžové nudle, rybí omáčku a bambusové výhonky. Zde je návod na přípravu základního ramenu:

Ingredience:

Postup:

  1. Uvařte rýžové nudle dle návodu na obalu a odložte stranou.

  2. V hrnci smíchejte vodu, kokosové mléko, rybí omáčku a teriyaki omáčku. Přiveďte k varu.

  3. Nakrájejte vaše oblíbené maso na tenké plátky a přidejte do polévky spolu s bambusovými výhonky.

  4. Vařte 5-7 minut, dokud se maso nezatáhne a výhonky nezměknou.

  5. Přidejte vařené rýžové nudle do polévky a podávejte horké.

Sashimi

raw-fish-sushi-set-japanese-food 

Sashimi je japonské jídlo, které se skládá z čerstvých plátků ryb a zeleniny. Pro přípravu sashimi potřebujete rybu a wasabi. Následující recept je velmi jednoduchý, ale chuťově skvělý:

Ingredience:

Postup:

  1. Ryby důkladně omyjte a nakrájejte na tenké plátky.
  2. Na misku nastrouhejte čerstvý wasabi.
  3. Na talíři servírujte plátky ryb a doplňte je čerstvým wasabi a sojovou omáčkou.

Tyto tři recepty jsou skvělým způsobem, jak využít naše nové produkty v kuchyni. Sushi je jedním z nejoblíbenějších japonských jídel a ramen je vynikající volbou pro polévku, která vás zahřeje v chladných dnech. Sashimi je pak skvělou možností, jak si vychutnat čerstvé ryby s minimálními přísadami.

Může se hodit

Kategorie

Další články

Účast v časopisu Wine & Degustation 10/24
5 min čtení

Účast v časopisu Wine & Degustation 10/24

Číst celý článek Číst celý článek
Výsledky degustace rodinného vinařství Štěpánek (říjen 2024)
5 min čtení

Výsledky degustace rodinného vinařství Štěpánek (říjen 2024)

Číst celý článek Číst celý článek
Degustace vín 22. 2. 2024
5 min čtení

Degustace vín 22. 2. 2024

Číst celý článek Číst celý článek
Posunout doleva
Posunujte do stran
Posunout doprava

Máte jakýkoliv dotaz?

Napsat dotaz

Buďte první, kdo se dozví o našich speciálních akcích, slevách a novinkách

Přihlášením souhlasíte se zpracováním osobních údajů, zasílání můžete kdykoliv odhlásit.