
Podzim je tu – a s ním i čas na něco dobrého a teplého...
A co takhle domácí pizza? Trošku hříchu, trošku lásky – ale žijeme jen jednou, no ne?
Připravili jsme pro vás recept na domácí pizzu, která provoní celý byt a zmizí z talíře dřív, než stihnete říct "ještě jeden kousek".
A pokud se vám zrovna nechce zadělávat těsto nebo hledat droždí po obchodě, mrkněte k nám na e-shop – máme pro vás i hotové pizzy, které jsou stejně dobré jako ty domácí. Jen o něco rychlejší. 😉
- Ingredience:
1 pizza o průměru 32 cm
- 150 ml vlažné vody
- 9 g čerstvého droždí
- 0,5 lžička cukru
- 250 g hladké mouky
- 1,5 lžíce olivového oleje
- 0,5 rovná lžička soli
- Postup:
- Do vlažné vody rozdrobíme droždí, přidáme trochu mouky a špetku cukru. Promícháme a necháme kvásek vzejít – trvá to zhruba 15–20 minut.
- Jakmile je kvásek připravený, přidáme zbytek mouky, sůl a olej. Vypracujeme hladké, měkké těsto, které necháme zakryté kynout asi 45–60 minut.
- Vykynuté těsto roztáhneme na plech vyložený pečicím papírem.
- Poté pizzu obložíme podle chuti – fantazii se meze nekladou! Nakonec pečeme v troubě předehřáté na 220 °C přibližně 15 minut, dokud není těsto krásně zlatavé a křupavé.
Chcete si večer ještě více okořenit? Nalijte si trochu vína!
Obecné pravidlo:
🍅 Rajčatové základy = víno s vyšší kyselinkou (Chianti, Sangiovese, Barbera)
🧀 Sýrové pizzy = červené nebo bílé.
🌶️ Pikantní pizzy = ovocné červené.
🐟 Mořské plody = bílé víno.
Podívejte se na naši nabídku vín a nebo nám napište na e-shop@vrtal.cz a my Vám poradíme, co vybrat.
Kategorie
Další články
